Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udlandsdanskere i protest mod familiesammenføringsregler

Det er blevet sværere at få en ægtefælle ind i landet. Det har givet mange protester fra udlandsdanskere.

Det er blevet sværere at få sin ægtefælle til Danmark. Det har udløst protester. (arkivfoto) Free/Colourbox
Det er blevet sværere at få sin ægtefælle til Danmark. Det har udløst protester. (arkivfoto) Free/Colourbox

København. En stramning af reglerne for, hvornår en dansker kan få sin ægtefælle til landet, har udløst store protester fra udlandsdanskere. Det skriver Politiken.

Ifølge avisen har 10.200 på tre uger underskrevet en protest mod, at en undtagelse fra tilknytningskravet er fjernet.

Det betyder, at alle nu skal leve op til kravet. Tidligere var personer, der havde haft dansk pas i mere end 26 år, undtaget.

- Jeg har talt med flere i Brasilien, som er i oprør over, at tilknytningskravet nu rammer næsten alle.

- Hvad nu, hvis den politiske uro i Brasilien tager til, og de føler det er nødvendigt at flytte hjem, og de ikke kan tage deres familier med?, siger generalsekretær i foreningen Danes Worldwide, Anna Marie Dalgaard, til Politiken.

Tilknytningskravet går ud på, at et dansk-udenlandsk par skal have største samlet tilknytning til Danmark, for at den udenlandske ægtefælle kan få opholdstilladelse.

Undtagelsen med, at personer med over 26 års statsborgerskab var undtaget reglen, er nu fjernet, da Menneskerettighedsdomstolen har vurderet, at der er tale om diskrimination.

Mens undtagelsen for tilknytningskravet er fjernet er der tilføjet en ny undtagelse. Den betyder, at danske statsborgere med en løn på over 408.000 kroner årligt er undtaget kravet.

Mange udlandsdanskere er dog eksempelvis selvstændige eller på offentlig forsørgelse. Dermed kan de ikke leve op til kravet som en dansk løn.

- Folk er vrede, bange, frustrerede og bitre over, at de er rejst ud og har tjent danske interesser i udlandet og etableret stærke bånd i udlandet til gavn for dansk erhvervsliv. Og så byder man dem dette, siger Anne Marie Dalgaard til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.