Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udgifter til SU fordoblet siden 2001

Eskperter er uenige, om det er godt eller skidt, at statens udgifter til SU siden 2001 er steget fra 8,4 til 17 milliarder i 2012.

Statens udgifter til SU er mere end fordoblet fra 8,4 milliarder i 2001 til 17 milliarder i 2012. Det viser en opgørelse fra Uddannelsesministeriet, skriver Politiken.

Flere unge vælger at tage en ungdoms- og videregående uddannelse, hvorfor flere får udbetalt SU, men også den almindelige pris- og løn-udvikling er med til at øge beløbet.

Danmark har ikke råd til de stigende SU-udgifter, mener Jannik Linnemann, der er forsknings- og uddannelsespolitisk chef hos Dansk Erhverv.

- I stedet burde vi bruge pengene på at forbedre uddannelsernes kvalitet og relevans i forhold til den efterspørgsel, der er i det danske erhvervsliv, siger han til avisen.

85 procent af de kandidatstuderende på universiteterne bruger samtidigt mere SU, end deres uddannelse er normeret til.

- Vi bruger ikke pengene klogt, og de stigende udgifter kommer til at fortsætte mod 2020, hvor vi forventer 10.000 flere på de videregående uddannelser. SU’en bør justeres, så man afskaffer fjumreåret og cafepengene for hjemmeboende, mener Jannik Schack Linnemann.

Direktør i Arbejdernes Erhvervsråd Lars Andersen er dog begejstret for stigningen i udgifterne til SU.

- Det er kun glædeligt og et godt tegn, for det viser, at der de seneste år virkelig er flere, der uddanner sig. Det er selvfølgelig noget, der koster på SU-fronten, men flere højtuddannede er noget, der tjener sig ind på lang sigt, siger han til Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.