Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uddannelse til jobløse giver milliongevinst til både staten og de ledige

Det er en god forretning for staten at sørge for at jobløse får en uddannelse, viser en undersøgelse, men Dansk Arbejdsgiverforening advarer mod at udvide mulighederne for at uddanne sig, mens man går ledig.

Der er en gevinst i millionklassen til både staten og den enkelte, når ledige uden uddannelse på kontanthjælp eller dagpenge får en uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten.

Ministeriet har sammenlignet flere hundrede lediges historik, og konklusionen er, at en kontanthjælpsmodtager, der får en uddannelse, samlet tjener 1,8 millioner kroner mere over et arbejdsliv.

Samtidig får staten et nettooverskud på 1,2 millioner kroner, når en kontanthjælpsmodtager får en uddannelse.

»Det, vi har troet og sagt i mange år, kan vi nu dokumentere, er rigtigt: for dig og for samfundet er der en kæmpe gevinst ved at tage en uddannelse,« siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til avisen.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA) advarer man dog trods undersøgelsen mod at udvide mulighederne for at uddanne sig, mens man går ledig.

Ifølge chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen er problemet, at de ledige i en længere periode, hvor de er under uddannelse, ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.