Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udbryderabe skal have bananer - ikke dø

Ejeren af Blåvand Zoo mener, at aflivning af flygtet berberabe kun skal ses som allersidste udvej, selv om skytte vil skyde den.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

København: Det har været nogle dramatiske dage i Blåvand Zoo i Vestjylland, siden en berberabe lørdag flygtede fra sit anlæg. Ifølge skytten i zoo var der ingen vej udenom. Den undslupne abe skulle dø ved skud.

Men nu er ejeren af den zoologiske have, Hans Hestbech, vendt hjem fra ferie i Thailand, og nu har piben fået en anden lyd. Aben skal tilbage i sit anlæg. I live.

»At skyde den er absolut sidste udvej. Hvis vi så finder ud af, at den ikke kan accepteres af flokken, så tager vi den der fra og putter den på en overskudsliste til en anden zoo, siger Hans Hestbech til Ritzau.

Han har set aben her til morgen kun en kilometer fra den zoologiske have, og derfor tror han på, at det bliver muligt at fange den. Og den skal lokkes tilbage ved hjælp af dens yndlingsmad. Bananer.

- Nu vil vi prøve at lokke den tilbage, og vi tror, at når den kommer så tæt på, at den kan kende området, så hopper den selv tilbage. Det vil jo være det optimale.

Ifølge Hans Hestbech lider aben ingen nød. Den kan både holde varmen med dens tykke pels, og den er formentlig ikke sulten, fordi den er altædende.

Og de lokale skal ikke være bange for at møde den, da den ikke er aggressiv og er vant til mennesker.

Aben flygtede fra sit bur, fordi den havde været oppe at slås med nogle hanner om nogle hunner.

- Der er to hunner i brunst, og så har tre hanner haft noget, de skulle afgøre. Når taberen er blevet fundet, så stiger de andre på, og det er jo skidt i en indhegning, hvor man ikke kan slippe løs.

- Han har været så presset, at han har valgt at forcere stødhegnet. Det har været det mindste af alle onder. Vil jeg væk, eller vil jeg dø?, lød det tidligere fra skytten.

Hans Hestbech tror dog gerne, at aben vil tilbage.

- Vi har før haft en abe ude at løbe, men vi var heldige med at kunne lokke den ind igen, så det tror vi også kan lykkes den her gang. Vi venter på, at nogle ser den og så ringer.

Spørgsmål: Hvad hvis skytten ser den, så skyder han den vel?

- Det gør han ikke. Nu er jeg hjemme.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.