Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ubetinget fængsel og millionbøder for momssvindel

Tre mænd blev tirsdag dømt for momssvindel i retten i Kolding. Hos SKAT glæder man sig over dommen og et fint samarbejde med politiet.

To hovedmænd og en stråmand blev tirsdag kendt skyldige i momssvindel i retten i Kolding. Den ene hovedmand blev idømt 2,5 års ubetinget fængsel og fik derudover en tillægsbøde på 20 millioner kroner. Den anden blev idømt to års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 17 millioner kroner. Endvidere blev begge fradømt retten til at stifte eller deltage i ledelsen af selskaber for en periode på fem år. Stråmanden fik 40 dages fængsel og en tillægsbøde på 300.000 kroner.

Sagen startede i 2007, da medarbejdere fra Sydøstjyllands Politi og SKATs afdeling for økonomisk kriminalitet i forbindelse med en anden sag fik kendskab til, at nogle kendte kriminelle pludselig optrådte som direktører i en række momsregistrerede selskaber.

En nærmere undersøgelse af disse personer og deres selskaber viste, at seks selskaber med adresse forskellige steder i Jylland tilsammen havde fået udbetalt cirka 13 millioner kroner i moms i forbindelse med eksport af varer til Thailand og Brasilien.

Samtidig kunne man konstatere, at de involverede personer kendte hinanden fra det kriminelle miljø, og at flere af dem kort forinden havde afsonet sammen i fængslet.

I forbindelse med efterforskningen var der forlydender om, at de dømte oprindeligt havde planlagt at stoppe, når de nåede 100 millioner.

Afdelingsleder Vagn Larsen fra SKATs afdeling for økonomisk kriminalitet i Århus er tilfreds med strafudmålingen, og udtaler, at der i forbindelse med sagen har været et særdeles fint samarbejde med politiet.

- I denne sag er vi glade for, at vi ret hurtigt fik stoppet svigskomplekset, og at svindlerne nu har fået deres straf.

SKAT intensiverede i 2009 indsatsen mod netop denne form for momssvig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.