Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ubådsejer udskød raketopsendelse dagen inden ubådstur

Det var planen, at Peter Madsens virksomhed skulle affyre en raket på Bornholm. Men det udskød han.

Den drabssigtede ubådsejer og opfinder Peter Madsen.
Den drabssigtede ubådsejer og opfinder Peter Madsen.

Det var oprindeligt planen, at Raket-Madsens Rumlaboratorium, der er Peter Madsens virksomhed, havde booket tid til en raketopsendelse 26. august i Nexø på Bornholm.

Men dagen før, at Peter Madsen stævnede ud med den svenske journalist Kim Wall i ubåden "UC3 Nautilus", udskød han raketopsendelsen.

Det fremgår af Peter Madsens blog på mediet Ingeniøren.

Det var omkring klokken 19 torsdag i sidste uge, at de to sejlede ud fra Refshaleøen i København. Aftenen før klokken 22.27 blev hans blogindlæg lagt op på mediet.

I ugerne forinden havde Peter Madsen debatteret med konkurrenten Copenhagen Suborbitals (CS) om, hvem der først skulle have lov til at opsende sin raket.

Peter Madsen erkendte i indlægget, at CS bookede tid først.

»Så jeg vælger, efter at have overvejet det grundigt, at vi først opsender, når CS har opsendt.«

»Dermed respekterer vi både argumentet om »først til mølle« og argumentet om »stil dig bagest i køen«, og det må så være hævet over enhver tvivl, at jeg ikke chikanerer CS i denne sammenhæng,« skrev Peter Madsen.

Søfartsstyrelsen og Forsvaret havde godkendt begges raketopsendelser og udlånt et havområdet ud for Nexø. Og det var ifølge Ingeniøren så op til dem selv at beslutte sig for fordelingen.

Ubåden, som Madsen selv har bygget, blev set omkring midnat natten til fredag og var derefter ude af syne, indtil den dukkede op syd for Drogden Fyr næste formiddag.

Her sank båden, og da Peter Madsen kom i land, blev han anholdt af politiet og sigtet for drab på Kim Wall.

Københavns Byret valgte dagen efter at varetægtsfængsle Peter Madsen, men ikke på en mistanke om drab.

Retten fængslede Madsen på baggrund af en mistanke om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Kim Wall er endnu ikke blevet fundet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.