Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ubåden Nautilus undersøges for skjulte rum

Københavns Politi har i dag undersøgt ubåden Nautilus for skjulte rum, mens lighunde eftersøger Køge Bugt.

Ubåden Nautilus ligger på Nordsøvej i Nordhavn.
Ubåden Nautilus ligger på Nordsøvej i Nordhavn.

Københavns Politi tog i dag næste skridt i mysteriet om ubåden Nautilus. Politiet har tidligere på dagen scannet ubåden for at finde mulige skjulte rum, der ikke før har været undersøgt i eftersøgningsarbejdet.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at scanningen gennemføres på baggrund af mange forskellige henvendelser om mulige hulrum i ubåde generelt – og derfor muligvis også i Nautilus.

»Vi har undersøgt ubåden. Men flere mener, at der i ubåde generelt set – og ikke bare i denne her – kan være skjulte rum. Nu scanner vi og ser, om der er noget af interesse for sagen,« siger drabschef hos Københavns Politi, Jens Møller, til Ekstra Bladet.

Scanningen blev foretaget i samarbejde med SKAT ved hjælp af deres mobile blå scannere, der køres frem og tilbage via en lastbil og normalt bruges til at undersøge skibscontainere i kampen mod narkosmugleri.

»Det skal understreges, at scanningen foretages for at udelukke, at der kan findes uafsøgte rum, og ikke på baggrund af en konkret mistanke om dette,« skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ifølge Ekstra Bladet var scanningen overstået kl. 12:30

Samtidig oplyses det, at lighunde i dag afsøger Køge Bugt. Det sker med assistance fra svensk politi, der har uddannede specialhunde til blandt andet søgning på vand.

»Søgningen sker for om muligt at kunne lokalisere de manglende kropsdele fra Kim Wall,« lyder det i meddelelsen.

Ubåden Nautilus blev tidligere på måneden bjærget fra bunden af Køge Bugt og har efterfølgende været opbevaret bag hegn i Nordhavnen i København. Politiet har i eftersøgningsarbejdet fundet rester af blod i båden, som tilhørte den afdøde journalist Kim Wall, der sammen med Peter Madsen har været hovedperson i ubådssagen.

Peter Madsen har erkendt, at Kim Wall døde om bord på ubåden, hvorefter han begravede hende til søs. Han nægter sig dog skyldig i drab. I sidste uge fandt en cyklist på Amager liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved. Ligdelene var ifølge politiet »bevidst blevet afskåret«. Det viste sig efterfølgende at være liget af Kim Wall. Peter Madsen er sigtet for drabet på Kim Wall og usømmelig omgang med lig.

Han skal sidde varetægtsfængslet indtil den 5. september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.