Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyven bryder ikke ind hvor vi tror

Tyvene bryder ikke ind der, hvor vi tror, og derfor indbrudssikrer vi måske vores hjem forkert.

Hvis indbrudstyven kommer ind gennem stuevinduet, hjælper det ikke meget, at man har indbrudssikret hoveddøren. Tyvene bryder ikke ind der, hvor vi tror, og derfor indbrudssikrer vi måske vores hjem forkert. Det viser en samkøring af to undersøgelser, som Søndagsavisen har foretaget.

Stuevinduet er den mest populære vej ind i hjemmet for de uindbudte gæster. Den vej benytter 32 procent af alle indbrudstyve, viser en undersøgelse fra Forsikring og Pension. Forsikringsselskabet Codan har med hjælp fra YouGov dog undersøgt, hvor danskerne tror, tyvene oftest bryder ind. Her er terrassedøren det svar, som 44 procent af undersøgelsens 1.008 personer har givet, mens kun 11 procent tror, at stuevinduet er den mest foretrukne indgang.

»For os er det lidt overraskende, at der er så stor forskel på, hvad folk tror, er tyveknægtens yndlingsvej, og hvordan det rent faktisk forholder sig,« siger pressechef i Codan, Peter Høyer, til Søndagsavisen.

Men at danskerne tror det forkerte, glæder ham samtidig.

»Det er væsentlig billigere at sikre sine vinduer mod indbrud end at gøre det samme med dørene. Faktisk kan du for et par hundrede kroner købe både vinduessikringer og vindueslåse,« siger pressechefen til Søndagsavisen.

48 procent af alle indbrud i hjemmet sker dog via én af boligens døre. Og selvom det derfor kan være en god idé at kigge på, om låsene måske kunne trænge til en udskiftning, kan det dog vise sig at være spildte penge. For hvis karmen er rådden eller sat fast med noget, der minder op papsøm, kan man montere nok så mange låse med ubrydelige koder, uden det hjælper.

Heldigvis koster det ikke en formue at få skiftet det hele ud, lyder det.

»Du kan for et par tusinde kroner få udskiftet låsen i døren inklusive ny karm samt udgifter til montering, og for 5.000 kroner bør du kunne sikre hele huset så godt, at tyvene nok giver op, da de vil være bange for at blive opdaget, inden de kommer ind,« lyder vurderingen fra ingeniør i Stopindbrud.dk, Tine Aabye.

Stopindbrud.dk er et tværgående samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd, SikkerhedsBranchen og Forsikring & Pension.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.