Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyve stjæler hortensiaer fra jyske haver

Stjålne hortensia-stiklinger er en gåde for politi og borgere i Vestjylland. Det menes dog, at der er gode penge i at sælge de stjålne planter videre.

Midt- og Vestjyllands Politi har fået flere anmeldelser om tyverier af hortensia-stiklinger i Videbæk-området, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det utraditionelle tyveri undrer både blomsterglade borgere såvel som politiet, for ingen ved helt præcist, hvad tyvene får ud af at stjæle stiklingerne.

- Det er første gang, vi oplever hortensia-tyverier. Vi har modtaget fire-fem anmeldelser primært omkring Videbæk-området, fortæller Jan Nørum fra Midt- og Vestjyllands Politi i Ringkøbing til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Men det er ikke kun en lokal tyveridille, der nu har ramt Videbæk. I efteråret har flere medier berettet om tyverier af hortensia-stiklinger i både Brande, Hammerum, Tulstrup og Gjellerup i det midtjyske. Fænomenet er også kendt i Tyskland.

Hvorfor tyve bevæger sig ind i private haver for at stjæle hortensia-stiklinger, er en gåde for politiet, men Jan Nørum giver et forsigtigt bud:

- Det siges, at hortensiaen har nogle frø lige nu, som kan bruges til plantning. Tyvene får cirka 10-15 kroner per top, hvis de sælger videre, fortæller Jan Nørum dog uden at ville fremstå som botanik-ekspert.

En pæn havehortensia koster fra omkring 150 kroner og op, og er de senere år blevet en meget populær plante, fortæller Jakob Jensen Jakobs Blomsterforum i Skjern til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.