Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyve snød sig til ulovligt betalings-TV

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har ransaget 13 adresser, hvoraf 12 ulovligt har delt koder og skaffet sig adgang til betalingskanaler. Brugerne er sigtet og en risikerer op mod halvandet års fængsel, oplyser politiet.

Det kan være dyrt, hvis man vil købe sig adgang til alle TV-kanaler i fjernsynet. Men endnu dyrere kan regningen blive, hvis man vælger at slå sig sammen og ulovligt dele koderne til betalings-TV.

Det er netop, hvad 12 adresser primært på Lolland-Falster og i Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten har gjort for at undgå at betale, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

I en sag om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV - det såkaldte »Card Sharing« - ransagede politiet mandag 13 adresser, efter STOP–Nordic Content Protection, der repræsenterer blandt andet Canal Digital og Viasat, havde indgivet en anmeldelse.

På 12 af de 13 adresser fandt politiet ulovligt krypteringsudstyr, som netop kan bruges til at se betalingskanalerne ulovligt.

En mand bosat i Lolland Kommune blev ved ransagningen anholdt og sigtes nu for overtrædelse af straffelovens paragraf om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet politiet mistænker ham for at være bagmanden bag distribueringen af koderne til de øvrige ransagede adresser.

Strafferammen for »Card Sharing« er op til halvandet års fængsel, og de 12 sigtede brugere risikerer ifølge politiet udover fængselsstraffe også bøder på mellem 10.000 og 20.000 kroner.

»Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV,« lyder det fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.