Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyske politikere vrede over omstridt dansk prædikant i Berlin

Et besøg fra den kontroversielle danske imam Abu Bilal har skabt vrede blandt politikere i Berlin.

OPDATERET: Oprindeligt var der et billede tilknyttet artiklen af den tyske imam Abu Ameenah Bilal Philips - som ikke er, den i artiklen omtalte, Abu Bilal fra Grimhøjmoskeen i Aarhus. Her ses Grimhøjmoskeen.
OPDATERET: Oprindeligt var der et billede tilknyttet artiklen af den tyske imam Abu Ameenah Bilal Philips - som ikke er, den i artiklen omtalte, Abu Bilal fra Grimhøjmoskeen i Aarhus. Her ses Grimhøjmoskeen.

Den danske imam Abu Bilal, der tidligere har gjort sig bemærket med flere kontroversielle bemærkninger, besøgte fredag en moské i Berlin til stor utilfredshed for tyske politikere.

- Alle, der giver taletid til sådan en person, erklærer krig mod vores demokratiske samfund, sagde den tyske politiker Falko Liecke fra det konservative parti CDU fredag til Berlin-avisen B.Z.

Ifølge B.Z. besøgte Abu Bilal den afrikanske moské i bydelen Neukölln i Berlin, hvor en stor del af beboerne er immigranter.

Det var meningen, at den danske imam skulle have talt til de omkring 100 tilhørere, men hans prædiken blev aflyst i sidste øjeblik.

I stedet for Abu Bilal gik den lokale imam på talerstolen og prædikede i cirka 30 minutter om "hykleri" inden for islam og "spioner", der arbejder i menigheden, ifølge B.Z.

Politikeren Marcul Luthe fra det liberale parti FDP beskylder byrådet i Berlin for at ikke at have lært noget af tidligere besøg af ekstremistiske prædikanter i Berlins moskéer.

Han henviser blandt andet til Fussilet-moskéen i byen, som tidligere har haft besøg af tunesiske Anis Amri, der i december sidste år kørte en lastbil ind i en menneskemængde ved et julemarked i Berlin.

- Byrådet tager ikke disse opfordringer til terrorisme, der eksisterer i ly af den religiøse praksis, seriøst.

- Den slags handlinger skal følges nøje. Og i tilfælde af kriminelle handlinger, som at opfordre til terrorisme, skal der gøres noget med det samme for at håndhæve loven, sagde Marcel Luthe til B.Z fredag.

Den danske imam Abu Bilal Ismail gjorde sig i 2014 bemærket, da han i en fredagsbøn opfordrede til drab på zionistiske jøder.

- Allah, destruer alle de zionistiske jøder. De er ingen udfordring for dig, sagde Abu Bilal fra prædikestolen i Al Nusra-moskéen i Berlin i 2014.

I 2016 kunne TV2-dokumentaren "Moskéerne bag sløret" ligeledes afsløre skjulte optagelser af Abu Bilal i Grimhøj-moskéen i Aarhus, hvor han blandt andet opfordrede til at stene kvinder, der var deres mand utro.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.