Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk grænsekontrol kan give kø i ferien

I starten af sommerferien kan en midlertidig grænsekontrol ind i Tyskland give op til 30 minutters ventetid.

Bilister på vej til sommerhuset eller på vej sydpå skal være opmærksomme på, at især lørdage bliver trafikerede i de kommende uger, hvor mange danskere har sommerferie. Scanpix/Claus Fisker
Bilister på vej til sommerhuset eller på vej sydpå skal være opmærksomme på, at især lørdage bliver trafikerede i de kommende uger, hvor mange danskere har sommerferie. Scanpix/Claus Fisker

Har du planer om at tage i sommerhus eller køre sydpå i de kommende uger?

Så kan det være en god idé at væbne dig med ekstra tålmodighed.

I år kan bilister nemlig forvente længere rejsetid end normalt ved den dansk-tyske grænse - særligt i weekender, oplyser Vejdirektoratet.

Ud over den nuværende grænsekontrol er der i anledningen af G20-topmødet i Hamburg 7. juli også kommet en midlertidig grænsekontrol for bilister fra Danmark til Tyskland, fortæller den vagthavende i Trafikcentret i Vejdirektoratet, Mette Nedergaard.

»Sidste år så vi, at der var opstod betydelige kødannelser, når bilister skulle tilbage fra Tyskland til Danmark. I år kan vi også forvente kø ved grænsen, når danskerne kører til Tyskland.«

»Det betyder, at der kan være op mod 30 minutters ventetid for at komme over grænsen,« siger hun.

Den midlertidige grænsekontrol fortsætter frem til 11. juli.

I Københavns Lufthavn ventes der også at blive travlt. Fredag har lufthavnen over 100.000 rejsende og flere end 40.000 lokalt afgående passagerer.

Der vil være flest rejsende i lufthavnen fredag 30. juni og 14. juli.

»Vi står foran en særdeles travl sommer den mest travle nogensinde.«

»Vi forventer op mod 38 dage med flere end 100.000 passagerer igennem lufthavnen,« siger pressechef Kasper Hyllested i en skriftlig kommentar.

Det høje antal rejsende skyldes ifølge Københavns Lufthavn en positiv udvikling i krydstogtsturismen i København.

Når folk starter eller slutter et krydstogt i København, er der mange, der rejser via Københavns Lufthavn.

I sommerferien er der i udgangspunktet ikke nogen særlig ekstra belastning på togtrafikken. Det fortæller Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Færre passagerer hen over sommeren gør, at Banedanmark benytter lejligheden til at lave sporarbejde flere steder.

»Det er i år især på strækningen mellem Holstebro og Struer og på Kystbanen nord for København, hvor der vil være togbusser i stedet for de normale tog.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.