Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiske figner tilbagekaldt på grund af frygt af kræft

Butikker kalder tyrkiske figner tilbage efter fund af en svampegift, der kan være kræftfremkaldende.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Detailkæderne Coop, Reitan, Dagrofa, De Samvirkende Købmænd og Dansk Supermarked har de senere dage fjernet tørrede tyrkiske figner fra deres hylder. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Stikprøver foretaget ved grænsen af Fødevarestyrelsen har vist et for højt indhold af svampegiften aflatoksin. Prøverne er fra tørrede figner fra 2017.

Aflatoksin kan være kræftfremkaldende, hvis man over længere tid får for meget af det.

Fødevarestyrelsen kan ikke afvise, at der kan være forbrugere, der har købt tørrede figner fra Tyrkiet, der indeholder svampegift.

Det skriver, at hvis man vil minimere sit indtag af aflatoksin, skal man undgå blandt andet tørrede figner, som ikke har været opbevaret tørt og køligt eller som afviger fra normalt udseende.

Danske importører er blevet kontaktet og holder deres tyrkiske tørrede figner på lagerne.

Aflatoksin er et svampegiftstof, som dannes under tropiske og subtropiske forhold af skimmelsvampene Aspergillus.

Dannelse af aflatoksiner sker som følge af angreb af skimmelsvampene både før og efter høst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.