Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet raser over dom over kurdisk TV-station

Foran Københavns Byret jubler kurdere over en dom, som indebærer, at ROJ TV fortsat kan sende fra Danmark. Retten fastslog samtidig, at ROJ TV er talerør for terrorgruppen PKK. Der er nu optræk til diplomatisk.

I årevis har Tyrkiet og USA presset Danmark for at få lukket den omstridte kurdiske TV-station ROJ TV, men med gårsdagens terrordom over TV-stationen har Danmark placeret sig midt i et storpolitisk minefelt med en hastigt udviklende diplomatisk krise. Det skriver Berlingske.

ROJ TV blev dømt for at være kontrolleret og finansieret af den forbudte kurdiske oprørsgruppe PKK. Men samtidig afslog Københavns Byret at inddrage TV-stationens sendetilladelse.

Dermed kan den terrordømte TV-station uhindret sende videre fra Danmark, hvilket nu fører til en usædvanlig skarp kritik fra Egemen Bagis, der er EU-minister og chefforhandler for Tyrkiets optagelse i EU:

- Afgørelsen er ekstremt uheldig. Det er selvmodsigende at acceptere, at en terror-organisation udsender propaganda og samtidig ikke lukke TV-stationen. Det er en absolut uansvarlig afgørelse, som kun tjener terrorister, skriver Bagis i en skriftlig udtalelse til Berlingske.

- Vi forventer, at afgørelsen bliver anket og underkendt ved en højere retsinstans, tilføjer han.

Sadi Tekelioglu, chefredaktør på den dansk-tyrkiske avis Haber, påpeger, at der i Tyrkiet er stor skuffelse og forbløffelse over, at en terrordømt TV-station ikke bliver lukket.

- Afgørelsen vil helt sikkert påvirke forholdet mellem Tyrkiet og Danmark negativt, selv om man i Tyrkiet glæder sig over, at man nu for første gang sort på hvidt i en europæisk domstol har fået slået fast, at PKK er en terrorgruppe, som er tæt knyttet til ROJ TV, siger Sadi Tekelioglu.

Det er ikke kun Tyrkiet, der lægger pres på Danmark i sagen om ROJ TV. USA har i flere år opfordret Danmark til at lukke TV-stationen, mens de tyske myndigheder, der har stemplet ROJ TV som terror-TV, forgæves har forsøgt at lukke stationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.