Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
SoMe

Twitter straffer fru Trump med #FamousMelaniaTrumpQuotes

Melania Trump ved nu, hvad det vil sige at være i en shitstorm.

Melania Trump vil nok aldrig glemme sin tale ved det republikanske konvent i Cleveland, Ohio, mandag aften.

Dels var det hendes første store politiske tale, og dels beskyldes den for at indeholde mindst én passage, der er direkte kopieret fra en tilsvarende tale holdt af den nuværende førstedame, Michelle Obama.

Den omdiskuterede passage, som den slovensk-fødte tidligere model Melania Trump kritiseres for at have plagieret, lyder:

»Mine forældre har givet mig de værdier, at man skal arbejde hårdt for det, man ønsker livet. At du er ordholdende og gør, hvad du kan for at holde dine løfter. At du behandler folk med respekt.«

For otte siden sagde Michelle Obama: »Og Barack og jeg blev opdraget med så mange af de samme værdier: At du arbejder hårdt for det, du ønsker i livet, at dit ord er din garanti, at du gør det, du siger, du vil gøre, og at du behandler folk med værdighed og respekt«.

På Twitter er tusindvis af brugere ikke i tvivl om, at der er tale om plagiat, og efter talen blev adskillige hashtags med Donald Trumps hustrus navn udbredt på det sociale medie - især #FamousMelaniaTrumpQuotes, der tirsdag blev det mest populære hashtag.

I tweets med #FamousMelaniaTrumpQuotes skriver brugerne historiske citater, lige fra sportskommentator Flemming Toft og borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King til popikonet Michael Jackson og Forrest Gumps »life is like a box of chocolate«.

Under samme hashtag ses også et foto af Michelle Obama fra 2014. På det originale står førstekvinden med et skilt med ordene #BringBackOurGirls, der refererer til 276 bortførte piger i Nigeria.

På det nye, manipulerede foto er budskabet et noget andet: »Få min tale tilbage«.

Tilbage til spørgsmålet: Er der tale om plagiat? Twitter siger ja. Trump-lejren siger nej:

»Er det ikke bare typisk. Nu har vi sådan en person som Melania, og så går folk op i, om hun eventuelt udtrykker de samme amerikanske værdier som andre.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.