Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tvivl om økonomien i udskyder igen storkøbenhavnsk letbane

Planerne om den 28 kilometer lange letbane i Storkøbenhavn har ramt endnu et bump på vejen.

København: Et flertal i Folketingets Transport- og Bygningsudvalg har sagt foreløbigt nej til at gå videre med letbane-planerne. Økonomien skal kigges efter igen, mener et blåt flertal.

I sidste uge såede Dansk Folkeparti og Liberal Alliance tvivl om økonomien ved letbane-projektet i Storkøbenhavn.

I dag blev planerne om en beslutning om letbanen så udskudt endnu en gang.

Et blåt flertal bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte for at udskyde beslutningen om vedtage planerne for letbanen. Det er økonomien der igen skal kigges efter.

- Det er helt normalt, at man med meget store anlægsprojekter til adskillige milliarder, vender og drejer hver eneste sten i økonomien, inden man tager en beslutning, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører i Venstre, til DR P4 København om hvorfor planerne udskydes igen.

Beslutningen om at udskyde planerne, vækker vrede hos Sophie Hæstorp Andersen, Regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S).

- Jeg er rystet over at man bliver ved med at udskyde anlægsloven af letbanen. Vi står jo og er klar til bygge den. Jo længere tid man udsætter, jo flere penge kommer det til at koste skatteborgerne, siger hun til DR P4 København.

Hos Venstre er Kristian Pihl Lorentzen dog uforstående over utilfredsheden.

- Det må være i alles interesse at mane de myter, der er opstået omkring økonomien i det her projekt, til jorden, siger han.

Hvis det står til Venstre, så vil han godt love at den 28 km lange letbane bliver til noget.

- Nu mødes vi og drøfter de usikkerheder, der er opstået omkring projektet, således at lovforslaget kan blive vedtaget inden grundlovsdag, siger han til DR P4 København.

Efter planen skal letbanen stå klar i 2023.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.