Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TV 2: Kasernerne i Varde og Høvelte skal lukkes

Regeringen lægger i et forhandlingsudspil op til at lukke kasernerne i Varde og Høvelte. Oppositionen har endnu ikke taget stilling.

Arkivfoto. Skydeøvelse på Høvelte Kaserne.
Arkivfoto. Skydeøvelse på Høvelte Kaserne.

Regeringen lægger op til at lukke kasernerne i Varde og Høvelte for at spare et større milliardbeløb.

Det erfarer TV 2 Nyhederne, efter at regeringen mandag har forhandlet om besparelser på forsvaret med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Oppositionen har angiveligt ikke taget stilling til regeringens forhandlingsudspil, og derfor er det endnu ikke sikkert, at det bliver de to kaserner, der må holde for. Det har længe været kendt, at der skal spares 2,7 milliarder kroner på forsvaret. Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har dog hidtil været tilbageholdende, når det gjaldt om at sætte navn på de kaserner, der står foran en lukning.

I oktober sagde han til Berlingske Nyhedsbureau, at kasernelukninger er nødvendige for at sikre et mere moderne forsvar.

- Vi skal ikke nedlægge kaserner bare for at nedlægge kaserner. Men vi skal have et forsvar, der er moderne og kan det, som det danske forsvar skal kunne, og hvis vi gør det, vil der være nogle etablissementer, der bliver tilovers, fordi vi har så mange kaserner, som vi har i øjeblikket, lød det dengang fra forsvarsministeren.

Kasernen i Høvelte blev opført i 1940 og huser i dag soldater fra Den Kongelige Livgarde. Hovedparten af dem står angiveligt over for at blive sendt til Vordingborg, mens vagtkompagniet skal forblive i København.

Hvis de to kaserner ender med at blive lukket, kan de øvrige lukningstruede kasernebyer - heriblandt Sønderborg, Haderslev og Korsør - ånde lettet op, oplyser TV2 Nyhederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.