Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusindvis hyldede Dronningen på Amalienborg

Pladsen var snæver ved Amalienborg, da dronning Margrethe viste sig på balkonen sammen med sin familie i anledning af sin 75-års fødselsdag.

Tusindvis på vej til Amalienborg for at  hylde Dronningen
Tusindvis på vej til Amalienborg for at  hylde Dronningen

Der var tæt pakket ved Amalienborg, da Dronningen viste sig på balkonen på Christian VII’s Palæ sammen med sin familie.

Folk fra alle afkroge af Danmark var mødt op for at fejre Dronningen. Dannebrogs faner viftede frem og tilbage fra de tusindvis af mennesker, der var mødt op for at hylde Margrethe II, allerede inden hun havde vist sig på balkonen. På et enkelt flag stod »Tillykke Margrethe 75 år. Hilsen fra Varde«. Enkelte børn sad oppe på skuldrene af deres forældre for at se regenten træde ud på balkonen.

Det virkede som en forløsning, da Hendes Majestæt trådte ud på balkonen. Menneskemængden hujede, piftede og klappede. Flagene viftede ivrigt fra side til side.

Hendes Majestæt stod i et turkist sæt og røde læber med maguerit-brochen placeret på jakken. Margrethe stod alene i den miderste balkon uden sin prins, som desværre stadig ligger syg. Kronprinsparret og de fire børn stod i mørkeblå og grå nuancer og vinkede ud til befolkningen fra den ene balkon ved sin af dronning Margrethe. Til den anden side stod Prins Joachim med prinsesse Marie og deres fire børn.

Efter at have været inden for efter et længe leve fra Dronningen og høje hurraråb, trådte alle børn og børnebørn ud på samme balkon som dronning Margrethe og vinkede atter til den enorme skare af mennesker, der hyldede Dronningen.

Ved Christian VIII's palæ stod de øvrige kongelige, blandt andre den svenske kongefamilie. Dronningen og Kronprinsparret vil nu køre gennem København til Rådhuset, hvor der vil være officiel modtagelse klokken 13. Hendes Majestæt vil med Kronprinsparret i kareten blive eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteeskadron.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.