Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusindvis fejrede dronning Margrethe

Tusindvis var stimlet sammen for at fejre dronning Margrethes 75-års fødselsdag. Blandt de fremmødte var også prins Christians klasse.

Dronning Margrethe med hele familien - dog minus prinsgemalen - på balkonen på Amalienborg.
Dronning Margrethe med hele familien - dog minus prinsgemalen - på balkonen på Amalienborg.

Sjældent har Bredgade virket så smal, som da tusindvis af danskere bevægede sig mod Amalienborg Slotsplads for at fejre dronning Margrethes 75-års fødselsdag i dag.

Bevæbnet med danske, grønlandske, færøske og sågar kinesiske flag stod forventningsfulde børn, unge og voksne tæt sammen for at tiljuble Hendes Majestæt og få et glimt af den øvrige kongefamilie. Små piger var iklædt prinsessekjoler, andre havde kreeret skilte og flere - både små og store - bar i dagens anledning en krone.

På slaget 12 gik dørene op, og ud trådte en storsmilende majestæt iklædt et turkist sæt og marguerit-brochen. Halvtrætte børnearme satte i bevægelse ved synet, og lyden af hujen, piften og flagrende flag fyldte luften.

Alle balkoner i brug

På grund af Prinsgemalens influenza modtog dronning Margrethe sin hyldest alene på den midterste af Moltkes Palæs tre balkoner, mens kronprinsparret og deres fire børn stod på balkonen til venstre og prins Joachims familie på balkonen til højre.

Efter den første af i alt tre hyldester stimlede den efterhånden store familie imidlertid sammen på midterste balkon, og de fremmødtes smartphones og selfiesticks tog plads i luften for at forevige øjeblikket, mens hurraer og fødselsdagssang lød fra alle sider og ikke helt i takt.

Royale børn i hopla

Dronningens otte børnebørn var alle med til at fejre deres farmor, og det var i høj grad de royale børn, som flere fremmødte havde glædet sig til at se.

»Hvor er børnene blevet store«
»Se, hvor dygtige de er til at vinke«

Prins Joachims og prinsesse Maries ældste fællesbarn, 5-årige prins Henrik, nød for alvor fejringen, og forlod helst balkonen som den sidste, ligesom lille prins Vincent valgte at bakke ud, bjergtaget af menneskemængden under ham.

Det var dog ikke kun kongefamiliens mindste, der var imponerede over de mange mennesker. I hvert fald greb 12-årige prins Felix et par gange sin smartphone for at forevige en fyldt-til-randen slotsplads.

Der var formentlig et af kongefamiliens unge medlemmer, der havde glædet sig særligt meget til at stå på balkonen.

Prins Christians klassekammerater fra 3.b på Tranegårdsskolen var nemlig mødt op for at deltage i festlighederne, og prinsen lyste op og vinkede ivrigt, da han spottede sine venner i menneskeskaren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.