Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusinder fortryder skilsmisse

Mere end hver ottende par, der søger om skilsmisse efter de nye regler, når at ombestemme sig, inden de bliver skilt.

Det er ikke længere nødvendigt at blive separeret, før man kan blive skilt. Nye regler om hurtig skilsmisse trådte i kraft for knap to år siden, men der er mange par, der fortryder, inden skilsmissen bliver gennemført.

Mere end hvert ottende par, der i 2014 søgte om skilsmisse, nåede at ombestemme sig, inden Statsforvaltningen fik behandlet og godkendt deres ansøgning, skriver Dagbladet Ringsted.

»Jeg har oplevet, at en ansøgning er sendt fredag aften, og inden jeg når at møde på kontoret mandag morgen, så ligger der en mail, der så inderligt beder om, at vi ser bort fra den netop indsendte skilsmisseansøgning,« siger jurist Arne Stryhn Madsen fra Statsforvaltningen i Nykøbing Falster, hvor man behandler skilsmissesagerne.

I alt 3.342 ægtepar trak deres ansøgning tilbage, inden de blev skilt i 2014.

En anden lille gruppe nåede at blive skilt, men fortrød efterfølgende. Nogle klagede endda over for hurtig sagsbehandling, fortæller Arne Stryhn Madsen.

»Men tanken er jo netop, at det skal være så ligetil som muligt at blive skilt,« siger juristen til Dagbladet Ringsted.

26.669 ægtepar fik bevilget enten skilsmisse eller separation i 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.