Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trusler efter dokumentar: Grimhøj-moskeen skal bombes

Grimhøjmoskeen i Aarhus har modtaget en række trusler på Facebook i kølvandet på dokumentarprogram. Foreløbig er der ikke indgivet en politianmeldelse.

Grimhøj-moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.
Grimhøj-moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus.

Det fyger med ukvemsord på sociale medier om den omstridte moske på Grimhøjvej i Aarhus, efter moskeen i sidste uge blev profileret i et dokumentarprogram på DR1.

Flere af truslerne går ifølge metroxpress på, at moskeen skal bombes eller brændes, og det har fået moskeens ledelse til at kontakte Østjyllands Politi. Mandag havde parterne et møde om sagen, oplyser politikommissær Allan Aarslev.

»Vi har mandag eftermiddag drøftet situationen med henblik på at afklare, om der er grundlag for en politianmeldelse, men de føler sig ikke truet og ønsker ikke at indgive anmeldelser om truende forhold, men de har påpeget, at de bliver omtalt rigtig rigtig grimt, og det følger vi med i,« siger han til metroxpress.

Politikommissæren fortæller videre, at Østjyllands Politi har mødtes jævnligt med repræsentanter for moskeen i løbet af det seneste år. Han betegner sammenfaldet mellem DR-dokumentaren og den seneste uges terrorhandlinger i Frankrig som »uheldig«.

»Det er uheldigt for dem, at der er et TV-program om dem, der handler om noget, som i manges øjne ikke er acceptabelt i en dansk kontekst, og så sker der er terrorangreb i Paris. Jeg tror, at mange har ladet deres galde gå ud over dem,« siger Allan Aarslev.

Grimhøjmoskeen er kendt for sin strenge tolkning af islam og for at have fostret en stor del af de danske Syrien-krigere. Moskeens formand, Oussama El Saadi, har dog taget afstand for terrorangrebene i Frankrig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.