Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tricktyve stjal og misbrugte 66 hævekort

66 personer, hvor størstedelen var ældre mennesker, har fået stjålet og misbrugt deres hævekort af to rumænske mænd. Torsdag blev mændene idømt fængselsstraffe.

Arkivfoto. 66 personer, hvor størstedelen var ældre mennesker, har fået stjålet og misbrugt deres hævekort af to rumænske mænd. Torsdag blev mændene idømt fængselsstraffe.
Arkivfoto. 66 personer, hvor størstedelen var ældre mennesker, har fået stjålet og misbrugt deres hævekort af to rumænske mænd. Torsdag blev mændene idømt fængselsstraffe.

De fik afluret deres pinkoder, frastjålet deres hævekort og uden deres tilladelse blev der hævet løs af deres penge for et samlet udbytte på omkring en halv million kroner.

66 personer, hvor størstedelen var ældre, har været ofre for groft tricktyveri.

Torsdag sad to rumænske mænd på anklagebænken i Retten i Lyngby for de mange kriminelle handlinger, som de har begået med en særlig metode. Imellem de to mænd sad en tolk, der oversatte deres svar.

»Jeg har fem børn. Jeg har en 20-årig, der er heroinmisbruger, jeg har en 24-årig dreng, der har leukæmi.«

»De sidste fire år har jeg prøvet at gøre alt, hvad jeg kunne for at redde ham, sagde Christian Niculescu, da han blev spurgt, hvad de mange stjålne penge var blevet brugt på.«

Han har begået størstedelen af de mange tricktyverier. Den anden mand i sagen, Alexandru-Marian Bojila, forklarede, at han havde brugt de store beløb på sit spilleproblem.

»Jeg har tabt mange flere penge, end de penge der fremgår her. Jeg har lånt penge fra underlige mennesker med en høj rente, så jeg var tvunget til at betale dem tilbage. Jeg beklager selvfølgelig alt det, der er sket,« sagde han.

De blev begge idømt fængselsstraffe i retten. Den ældste, Christian Niculescu, fik tre år og seks måneder, mens Alexandru-Marian Bojila fik to år og tre måneder.

Derudover blev de begge udvist af Danmark og blev pålagt et udvisningsforbud.

Dommeren i sagen Ivan Larsen lagde vægt på antallet af forhold i sagen og beløbene.

Ifølge anklager Kenn Jørgensen har de to mænd hævet stjålne penge for mere end 1,6 millioner kroner.

Under retsmødet kom det også frem, hvordan det var lykkes de to mænd at narre ældre for deres pinkoder og hævekort.

»Mange gange har jeg taget koden ved selve kassen, andre gange har den stået på et stykke papir i pungen, og så spørger jeg om vej via et kort, når personen så ikke er opmærksom, så stjæler jeg pungen,« sagde Christian Niculescu.

Christian Niculesci valgte at tage betænkningstid i forhold til at anke dommen, mens Alexandru-Marian Bojila har taget imod dommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.