Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre unge mænd for retten efter angreb på skadestue

Onsdag begynder straffesagen mod tre unge fynske mænd, der tiltales for trusler, stenkast og forstyrrelse af ro og orden, da de i sommer angreb skadestuen i Odense.

Tre unge mænd skal onsdag stå til regnskab for deres handlinger 21. august 2012, da de var en del af en gruppe på 60-70 mennesker, der løb stormløb mod Odense Universitetshospital.

Det skete i kølvandet på en Eid-fest i Vollsmose, hvor der blev affyret flere skud mod to brødre. Den ældste blev såret og bragt til skadestuen.

Det udløste stormløbet mod sygehuset, da menneskemængden ville have fat på det indlagte skudoffer. Da det ikke lykkedes, raserede gruppen i stedet skadestuen.

De tre mænd - to på 20 år og en på 27 år - er blandt andet tiltalt for forstyrrelse af ro og orden, trusler mod personale og politi samt stenkast.

Den ene af de to 20-årige skal på et tidspunkt have kastet en 20 gange 20 centimeter stor sten mod en patruljevogn, der derved fik forruden knust.

Politiet på Fyn har haft en stor opgave med at identificere uromagerne. Chefanklager på Fyn, Jan Stick, blev for nyligt spurgt, om det var tilfredsstillende, at kun tre stilles til regnskab for deres handlinger.

- Det lykkedes os at få identificeret fire, og den ene har vi ladet gå, så vi nu altså ender på tre. Man kan jo ikke bare straffe folk for at have været til stede på det pågældende tidspunkt. Vi skal kunne bevise, at de har været der, og at de har haft en fremfærd, der har været strafbar, sagde han til Fyens Stiftstidende.

Sagen fik i øvrigt også Arbejdstilsynet til at udtale kritik af Odense Universitetshospital for ikke at have procedurer for, hvordan personalet skal agere under et overfald. Desuden blev det kritiseret, at hospitalets fysiske rammer ikke er sikre nok, idet alle yderdøre består af glas.

Sagen indledes ved Retten i Odense onsdag klokken 9.30. Der er indkaldt 16 vidner i sagen, og der ventes at falde dom 9. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.