Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre ud af fire unge er bange for at fremstå som ensomme

Det er grænseoverskridende at lave ting alene, som mange andre gør sammen, mener tre ud af fire unge, mens halvdelen er bange er for at fremstå som venneløse.

En tur i biografen eller en kop kaffe på en café kan føles ubehagelig, hvis man er alene.

Den følelse kender tre ud af fire unge mellem 15 og 24 år, fordi de er bange for at blive stemplet som ensomme og venneløse, viser en ny undersøgelse fra Mary Fondens Tænketank.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Størstedelen af de 250 svarpersoner, som har medvirket i undersøgelsen, er bange for at blive ensomme, mens halvdelen er nervøse for, at andre tror de er ensomme.

Direktør for Mary Fonden Helle Østergaard siger til Kristeligt Dagblad, at undersøgelsen konklusioner er tankevækkende.

»Vi ved fra tidligere undersøgelser, at mange unge føler sig ensomme eller frygter at blive det, men det er nyt, at det også betyder meget for dem, at andre ikke må opfatte dem sådan, og at det påvirker deres adfærd. For eksempel synes næsten halvdelen, at det er pinligt at gå i svømmehallen alene. Det er tankevækkende, at unge undlader at gøre ting alene, som de har lyst til af frygt for, hvad andre tænker om dem,« siger hun til avisen.

Ungdomspsykolog Ida Koch forklarer tendensen med, at ungdomslivet i dag i høj grad handler om at gøre ting sammen med sine venner, som man for eksempel ser det i ungdomsfilm og ungdomsserier. Derfor kan det også være grænseoverskridende at bryde med billedet og lave ting alene, som for eksempel at tage i træningscenter eller på café, siger hun til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.