Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre sømænd syge af rengøring på skib

Sømænd fra et liberiansk skib, der fragter afrikansk træflis for en virksomhed i Randers og blev syge af rengøring i lastrum, er nu udskrevet.

Mandag blev tre sømænd fra et liberiansk fragtskib udskrevet fra hospitalet, efter at de formentlig var blevet syge af at have rengjort et lastrum med afrikansk træflis på skibet, der lå i Aarhus Bugten, skriver Århus Stiftstidende.

Skibet var på vej mod Baltikum, da de tre sømænd blev så syge, at de måtte hentes med helikopter, som satte kursen mod behandling på fastlandet.

Ifølge Den Maritime Havarikomission under Søfartsstyrelsen er søfolkene sandsynligvis blevet syge af at have stået i en virvl af skimmelsvamp ounder rengøringen af lastrummet.

- Vi mener ikke, det har nogen sammehæng med, at flisen inden afsejlingen fra Afrika blev gasset med fosforbrinte for at dræbe skadedyr som slanger, rotter og mus. Det er et helt normalt middel at bruge i skibsfarten, og gasserne er blevet optaget i flisen, inden ankomsten til Danmark, siger Lars Jacobsen fra Havarikomissionen til Århus Stiftstidende.

Ifølge Lars Jacobsen er er flisen, som er bleget losset fra havnen i Aarhus ikke farlig for byens borgere på trods af den meget kraftige lugt, og den holdning deler kemiingeniør Boris Schuleit hos Aarhus Kommune.

- Vi følger den her sag nøje, men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det her skulle være farligt for borgerne, siger Boris Schuleit til Århus Stiftstidende.

Energiselskabet Verdo fra Randers får hver anden måned losset den ildelugtende træflis fra Aarhus Havn, som bliver brugt til produktion af fjernvarme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.