Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre personer fængslet for drabsforsøg i bandeskyderi på Amager

Tre unge mænd er netop blevet varetægtsfængslet for forsøg på manddrab efter et skyderi på Amager tirsdag aften, hvor en 20-årig mand blev skudt. Politiet mener, at den forurettede har tilknytning til bandemiljøet i København.

Politi på stedet i Holmbladsgade på Amager i København, hvor der har tirsdag aften 15. august har været skyderi. En person er blevet ramt af skud og kørt til behandling på hospitalet. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017)
Politi på stedet i Holmbladsgade på Amager i København, hvor der har tirsdag aften 15. august har været skyderi. En person er blevet ramt af skud og kørt til behandling på hospitalet. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017)

Tre mænd sigtes onsdag eftermiddag for forsøg på manddrab. Sigtelsen kommer efter de tre blev stoppet i en bil kort efter et skyderi havde fundet sted tirsdag aften på Holmbladsgade på Amager.

De tre sigtede er hhv. 24, 23 og 19 år.

Mændene er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i 27 dage, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Tirsdag aften var Holmbladsgade på Amager afspærret i flere timer, da en 20-årig mand blev ramt af skud i ryggen og i låret. Han blev senere kørt på hospitalet til behandling. Ifølge øjenvidner flygtede gerningsmændene efter i en bil.

Anmeldelsen kom klokken 20:50, og de tre sigtede blev anholdt kort efter 22:30.

Ifølge politiet har den tilskadekomne 20-årige tilknytning til bandemiljøet, og politiet mener således, at skyderiet er banderelateret.

I sigtelsen fra Københavns Politi står der:

»(navne red.) der sigtes for forsøg på manddrab (…) ved den 15. august 2017 ca. kl. 20.50 i Holmbladsgade 54 i København, foran kiosken, i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse, med baggrund i en konflikt mellem grupper af personer, hvor der som led i konflikten tidligere er anvendt skydevåben, at have forsøgt at dræbe (navn red.), idet de sammen opsøgte ham på gerningsstedet, hvorefter én fra gruppen med en pistol affyrede ikke under 2 skud mod ham, hvorved han blev ramt mellem skulderblaldene med udgangshul i halsen samt i venstre lår, hvor skuddet gik igennem, hvilket forehavende imidlertid mislykkedes, idet han ikke afgik ved døden, hvorefter de sammen forlod gerningsstedet i en flugtbil, der efterfølgende blev bragt til standsning af politiet.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.