Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre personer anholdt for hæleri efter fund af kabelrester

Politiet har fundet kabelrester i en skrothandel i København og har anholdt tre personer, der er sigtet for hæleri. Det vides endnu ikke, om kablerne stammer fra nattens kabeltyveri på S-togsbanen.

Mange kabeltyverier, senest ved Åmarken station i København onsdag morgen, generer S-togstrafikken.
Mange kabeltyverier, senest ved Åmarken station i København onsdag morgen, generer S-togstrafikken.

Efter en række kabeltyverier de seneste dage er tre personer onsdag blevet anholdt i en skrothandel i København, oplyser kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet, Thomas Kristensen.

»De sigtes for hæleri, fordi der er fundet kabelrester på stedet, som gør, at vi tror, der er tale om Banedanmarks kabler. Vi kan ikke sige noget om, hvilket tyveri, de stammer fra,« siger han.

Ifølge DSB har der været fem kabeltyverier fra fredag til søndag, og ved onsdagens tyveri slap tyvene væk med mindst 400 kilo kobberkabler.

Thomas Kristensen understreger, at det er en vanskelig kamp, og at politiet udover efterforskningen af tyverierne også forsøger at forhindre dem ved at sætte politibetjente ind ved sporene.

»Vi har iværksat en øget patruljering på den her strækning, men vi må konstatere, at det er nogle forholdsvis velorganiserede grupper af kriminelle, vi har med at gøre, som forstår at vælge de strækninger, hvor politiet ikke er til stede. Det er jo desværre dem, der vælger tid og sted,« siger kommunikationsrådgiveren, der påpeger, at politiet ikke kan være til stede overalt til enhver tid for at forhindre flere kabeltyverier.

»Vi prøver selvfølgelig at være de steder, hvor vi tror, der er størst sandsynlighed for, at de slår til. Men præcis hvor mange folk, vi sætter af til det - og på hvilke tidspunkter af døgnet, vil vi ikke afsløre,« tilføjer han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.