Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre nye broer til Københavns havn

Se her hvor.

Københavns havn fra taget af det tidligere Hotel Europa/HK hovedkvarter ved Langebro.
Københavns havn fra taget af det tidligere Hotel Europa/HK hovedkvarter ved Langebro.

Cyklister og gående, der bevæger sig på langs og på tværs af Inderhavnen i Københavns Havn, får efter alt at dømme tre nye broer.

Det skal være nemmere og mere smidigt for cyklister og gående at bevæge sig på langs og på tværs af Inderhavnen i Københavns Havn.

Det mener Københavns Kommune og Realdania og med udgangspunkt i en rapport om havnens potentiale, vil de to instanser kigge på tre strækninger, som med fordel kunne udbygges med en bro. Det er Gehl Architects, der også står bag Bryghusprojektet, som har udpeget de tre knudepunkter i havnen, der står til forbedring.

Blandt andet er der planer om endnu en bryggebro, der i den anden ende af Islands Brygge skal spare cyklister og fodfolk for at tage den lange vej over trafikmylderet på Langebro. Derudover peger rapporten på en ny kanalbro over Frederiksholms Kanal samt en rampe eller lignende, der kan gøre det lettere for cyklister at komme under Knippelsbro til Havnegade, uden at afbryde ruten langs havnekanten.

Artiklen fortsætter under grafikken ...

Broernes udformning er endnu blot "en streg på papiret" og ikke forhandlet endeligt på plads politisk. Men det skorter ikke på positive tilkendegivelser fra Københavns Rådhus.

- Havnen rummer et kæmpe rekreativt potentiale. Hvis vi skal udnytte potentialet bedre end i dag, så kræver det først og fremmest bedre tilgængelighed på langs og på tværs af havnen. Samtidig vil broerne støtte op om Københavns mål om at flere skal gå og cykle frem for at køre i bil. Derfor håber jeg meget på, at broerne bliver en realitet, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.