Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre mænd ville smugle 14 kilo amfetamin til Danmark

Vestre Landsret har torsdag idømt de tre mænd langvarige fængselsstraffe på otte og ni år.

Tre mænd fik ikke noget ud af at anke deres domme for forsøg på narkosmugling til landsretten.

Mændene er både i by- og landsret dømt for forsøg på at smugle 14 kilo amfetamin fra Spanien til Danmark.

I maj sidste år idømte Retten i Herning den 28-årige Ricki Kyndesen ni års fængsel og den 49-årige John Plejdrup Østergaard otte års fængsel. Torsdag valgte Vestre Landsret at stadfæste begge domme.

Den tredje involverede i sagen, 42-årige Tom Graversgård Christensen, blev i byretten idømt syv års fængsel - en dom som landsretten har hævet til otte års fængsel.

Forsendelsen med amfetamin blev forsøgt sendt fra Spanien i foråret 2015. Men pakken blev afsløret af spansk politi 26. marts, inden den nåede ud af landet.

Derefter blev den sendt videre til modtageradressen - et lager i Herning - uden det oprindelige indhold.

Overvågning af det pågældende lager og såkaldt telehistorik har været en stor og vigtig del af politiets efterforskning af sagen og førte til anholdelsen af de tre mænd.

Retten i Herning fandt, at de 14 kilo amfetamin skulle indføres "med henblik på overdragelse til et større antal personer eller mod et betydeligt vederlag", sådan som det lød i tiltalen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.