Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre mænd får ti års fængsel for at skyde LTF-mand

En af tre mænd, som mandag er blevet dømt for drabsforsøg i Københavns Byret, blev også udvist for bestandigt.

Dommen er faldet mandag i Københavns Byret, oplyser politiet i en pressemeddelelse.
Dommen er faldet mandag i Københavns Byret, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Tre mænd med tilknytning til banden Brothas er blevet idømt ti års fængsel for at have affyret adskillige skud mod en person med tilknytning til banden Loyal to Familia (LTF) på Holmbladsgade på Amager sidste år.

Dommen er faldet mandag i Københavns Byret, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ved skyderiet blev offeret ramt flere steder - blandt andet i ryggen.

Mændene er 25, 25 og 20 år. Den ene af de 25-årige blev desuden udvist af Danmark for bestandigt. Det er sket, på trods af at han har opholdt sig lovligt i landet i mere end 20 år.

De lange fængselsstraffe skyldes, at drabsforsøget ifølge retten blev begået efter forudgående planlægning, og desuden foregik det som en del af bandekonflikten.

De dømte havde ifølge retten alle relationer til banden Brothas, som på tidspunktet for skyderiet lå i en voldsom konflikt med LTF.

»Retten har sendt et klart signal om, at vi ikke vil tolerere skyderier i gaderne i København fra bander, der kæmper om territorium, magt og penge på bekostning af almindelige borgeres sikkerhed og tryghed.«

»Dommen er i øvrigt i tråd med den nyeste praksis på området, og ikke mindst den seneste skærpelse af lovgivningen, der betyder, at straffen for drabsforsøg begået som led i en bandekonflikt, som udgangspunkt skal fordobles,« siger anklager Tomas Hugger i pressemeddelelsen.

De tre dømte ankede alle deres domme til landsretten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.