Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre litauere fængslet og udvist for tyveri

Onsdag faldt der dom i en sag om tyveri af værktøj for 1,4 millioner kroner. De tre tiltalte litauere blev idømt fængselsstraf og udvisning.

Tre litauere er blevet idømt fængsel og udvisning af Danmark for at have stjålet store mængder værktøj fra håndværkerbiler i september sidste år. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De tre personer modtog dommen onsdag ved Retten i Sønderborg. En af de tre tiltalte fik to års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig, mens de to andre blev idømt hver halvandet års fængsel og udvisning i 12 år.

Retten lagde til grund, at sagen drejede sig om værdier for op til 1,4 millioner kroner.

Litauerne blev anholdt i september 2014 i et sommerhus nær Bredebro. Her opbevarede de mere end 300 stykker professionelt værktøj, som var blevet stjålet fra nogle håndværkerbiler tidligere på måneden.

Tidligere sidste år blev tre andre litauere pågrebet i Tyskland med store mængder stjålet værktøj fra Danmark. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at deres efterforskning kædede de to grupper sammen, og at det kastede en ekstra tiltale og dom for hæleri af sig i sagen, som blev afgjort onsdag.

»Politiet har gennem længere tid efterforsket sagen, og det har ført til, at de kunne kæde de tre litauere sammen med tidligere begået kriminalitet. Det har vi nu kunnet drage dem til ansvar for, og det er vi naturligvis meget tilfredse med,« lyder det fra senioranklager Britt Ankersø i pressemeddelelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.