Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre familiemedlemmer sendes i fængsel for dødsvold

En ung mand skal syv år i fængsel, mens hans mor og onkel skal seks år bag tremmer i sag om dødsvold.

Kolding. En 22-årig mand idømmes fængsel i syv år, mens hans mor og onkel skal seks år i fængsel for dødsvold mod en 50-årig mand.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Kolding afgjort.

De tre familiemedlemmer Alex-Sebastian Pavia Vohlert, Ella Margrethe Vohlert og Jesper Kristian Vohlert blev tidligere fredag fundet skyldige i grov vold med døden til følge.

De sparkede og trampede manden så voldsomt, at han døde af det, slog retten fast.

Offeret blev fundet død i en lejlighed i Fredericiagade i Vejle 29. april sidste år.

Manden var efter lægernes opfattelse blevet udsat for slag og spark mod overkrop og hoved. Desuden var der taget halsgreb på ham.

Samlet set havde han flere end 50 læsioner på kroppen.

- Volden har været omfattende, og I har været tre om det. Det er en skærpende omstændighed, lyder det fra retsformanden.

Det er uklart, hvad der var motivet for volden.

Kvinden kendte offeret og havde på dagen, da overfaldet fandt sted, været på indkøbstur til Tyskland sammen med ham.

Et vidne har forklaret, at der opstod skænderi mellem de to om betalingen for varerne.

Da den afdøde om aftenen indfandt sig i kvindens lejlighed for at aflevere varerne fra indkøbsturen, kom det til håndgemæng og tumult.

Dommere og nævninger har ikke kunnet fastslå, hvem der gjorde hvad, og derfor er alle tre blevet fundet skyldige i at have udøvet grov vold.

Retten har dog ikke fundet beviser for, at de tiltalte havde forsæt til at slå manden ihjel, og derfor har man frifundet dem for manddrab.

Anklager Anja Hedegaard havde i sin procedure krævet de tre tiltalte idømt mindst otte års ubetinget fængsel.

To af de dømte oplyser, at de modtager dommen, mens den tredje oplyser via sin forsvarsadvokat, at han udbeder sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.