Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trafikledere frygter ulykke på hovedbanegård

På grund af et stigende arbejdspres på medarbejderne, når der er sporarbejde, er det kun et spørgsmål om tid, før det går galt, lyder advarslen.

Medarbejderne i fjernstyringscentralen, som er dem der sidder med overblikket over sporskiftene på Københavns Hovedbanegård, har på det seneste udtrykt bekymring over sikkerheden. Det fortæller tillidsrepræsentanten for medarbejderne i Banedanmark, Martin Uldall-Jessen, til Politiken.

Bekymringen kommer sig af, at der lægges ekstra pres på medarbejderne, når der er sporarbejde. Senest var to tog ifølge Politiken tæt på at kollidere på hovedbanegården i efterårsferien.

- Det er nogle grove brud på sikkerhedsreglementet. Hvis der sker noget, er det os, der bliver straffet. Det er os trafikledere, der har det overordnede ansvar. Det er dybest set kulminationen på, at flere og flere ting bliver lagt på os, og at der kører for mange tog, når der er sporarbejde. Og det flytter fokus fra sikkerheden, siger Martin Uldall-Jessen til avisen.

Ifølge Andreas Hasle, formand for HK Trafik & Jernbane, er det kun et spørgsmål om tid, før det går galt.

Situationen fra efterårsferien skyldtes ifølge en rapport til Banedanmark, som Politiken har set, at der var for mange tog i forhold til »medarbejdernes betjeningsmuligheder«, og den primære årsag til hændelsen anføres som »arbejdsbelastning«.

På baggrund af rapporten vil transportminister Henrik Dam Kristensen (S) drøfte sagen med Banedanmark.

- Jeg har bedt Trafikstyrelsen, som er sikkerhedsmyndighed på jernbaneområdet, om en redegørelse om sagen fra Banedanmark, skriver han i en mail til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.