Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Traditionelle klubber kæmper med manglende tilslutning

Rotary og Lions Club har de seneste år fået færre medlemmer. Det kan skyldes hård konkurrence, mener ekspert.

Klubber som Rotary og Lions har været kendt for at være et netværk for erhvervsdrivende og samtidig have fokus på humanitært arbejde. Klubberne har blandt andet indsamlet midler til det humanitære arbejde ved frivilligt at lave kræmmermarkeder. Arkivfoto. Free/Colourbox
Klubber som Rotary og Lions har været kendt for at være et netværk for erhvervsdrivende og samtidig have fokus på humanitært arbejde. Klubberne har blandt andet indsamlet midler til det humanitære arbejde ved frivilligt at lave kræmmermarkeder. Arkivfoto. Free/Colourbox

København. Gennem tiden er de blevet associeret med prestige, erhvervsnetværk og humanitært arbejde. Nu oplever klubberne Rotary og Lions Club faldende tilslutning.

- Vi har mistet omkring 1000 medlemmer de seneste ti år. Men der er stor forskel på udviklingen i de forskellige landsdele, siger formanden for Rotary Danmark, Helge Hess.

- I storbyerne har vi ret konsekvent mistet medlemmer, mens vi i for eksempel Nordjylland har haft en vældig tilgang.

Han tilføjer, at faldet er stabiliseret det seneste år.

I Lions Danmark har medlemstallet igennem mange år ligget stabil, men de senere år har der også her været et lille fald.

Generelt er det en udfordring at få flere hænder, lyder det fra formanden for Lions Danmark, John Jagd.

- Alle, der interesserer sig for frivilligt arbejde i det her land, ved, at det er en udfordring at få frivillige medlemmer. For det er kampen om den ledige tid, siger han og tilføjer:

- Men vi er bevidste om vores udfordring.

Professor i ledelse og strategi ved Copenhagen Business School (CBS) Flemming Poulfelt har nogle bud på, hvorfor klubber kan have svære tider.

- Hele konkurrencen på netværksområdet er blevet intensiveret igennem de seneste par år. Der er kommet flere udbydere og andre medier med et netværksorienteret præg, siger han med henvisning til sociale medier.

- Hvis klubberne ikke er tilstrækkelig skarpe, risikerer de at sakke agterud, siger han.

Hverken Lions eller Rotary har nogensinde haft ritualer eller betegnet sig som loger. Alligevel kæmper begge mod fordomme.

- Rotary bliver af udenforstående opfattet lidt som en loge, der er for ældre cigarrygende herrer. Det kunne ikke være længere fra virkeligheden, men det er desværre det, vi hører, siger Helge Hess.

Lions, der i dag udelukkende betegner sig selv som en ngo, oplever også logeryet som en evig udfordringen.

- Vi er en velgørenhedsorganisationen og donerer 27 millioner kroner årligt til humanitært arbejde. Men vi skal være meget bedre til at fortælle, hvem vi er, og hvad vi laver, siger formand John Jagd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.