Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tortur-anmeldt israeler har forladt Danmark

Carmi Gillon har valgt at forlade Danmark tidligere end planlagt, efter han blev politianmeldt af Anti Tortur Støtte-fonden.

Søndag skulle Carmi Gillon, der er tidligere chef for den israelske efterretningstjeneste Shin Bet og tidligere israelsk ambassadør i Danmark, have deltaget i Copenhagen Jewish Filmfestival, men det kommer han ikke til.

Lørdag valgte han at forlade Danmark, erfarer DR2 Deadline, der ifølge dr.dk er i besiddelse af et brev, som Carmi Gillon sendte til arrangørerne af filmfestivalen kort før sin afgang lørdag morgen. Carmi Gillon vælger at forlade Danmark, efter den danske forening Anti Tortur Støtte-fonden (ATSF) fredag politianmeldte ham for tortur.

Foreningen henviser i anmeldelsen til Danmarks konventionsmæssige forpligtigelse til at retsforfølge for tortur, herunder udlændinge, der opholder sig i Danmark, jævnfør FNs konvention mod tortur artikel 6.

»Det er således vigtigt, at der handles straks i denne sag, inden Carmi Gillon forlader landet,« skrev ATSF fredag.

I forbindelse med sin tid som ambassadør i Danmark fra 2001 til 2003 udtalte Carmi Gillon, at det kan være nødvendigt at anvende moderat fysisk pres under afhøringer. Også dengang førte det en politianmeldelse med sig, men den blev afvist på grund af Gillons diplomatstatus.

Carmi Gillon medvirker selv i filmen The Gatekeepers, som er med på Copenhagen Jewish Filmfestival. Her fortæller han og andre tidligere Shin Bet-chefer om arbejdet i efterretningstjenesten og fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.