Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Topmodel frifundet for skattesvig

Modellen og hendes mand blev dømt for skattesvig i byretten i Helsingør, men er nu frifundet i landsretten.

En dansk topmodel og hendes mand, der er chef i en stor dansk virksomhed, slipper for fængselsstraf. Mandag blev de nemlig i Østre Landsret frifundet i en sag om skattesvig for 6,5 millioner kroner. Det skriver bt.dk.

17. september blev parret ellers begge kendt skyldige i byretten i Helsingør. De blev hver idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for skattesvig for 6,5 millioner kroner. Yderligere blev de dømt til at betale 3,3 millioner hver.

Men landsretten fandt det ikke bevist, at der var tale om skattesnyd, og dommerne mente også, at modellens arbejde gjorde, at hun var nødt til at opholde sig i både New York og Danmark.

Camilla Vest og Peder Nielsen var ikke selv til stede i rettet, men hendes forsvarsadvokat orienterede hende via sms.

- Hun er ekstremt glad og lettet efter afgørelsen, sagde forsvarsadvokat Anders Németh efter dommen og tilføjede, at han synes, det er den helt rigtige afgørelse.

Anklageren havde - ikke overraskende - af en anden opfattelse.

- Vi tager dommen til efterretning. Det er en fundamental anderledes tolkning af bevisførelsen, end den i Helsingør.

Sagen mod de to begyndte i 2007, hvor Skat fik oplysninger om, at der var blevet brugt et beløb på 4,2 millioner kroner på et kreditkort, der tilhørte topmodellen. Hun skulle angiveligt være bosiddende i New York, men da pengene var blevet brugt i Danmark indikerede det ifølge Skat, at hun havde bopæl i Danmark, og derfor også var skattepligtig her.

Manden blev i byretten dømt for at hjælpe sin kone med at overføre de mange millioner til skattely i Luxembourg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.