Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Togaflysninger fortsætter torsdag på grund af snevejr

Der har kørt færre tog mellem Næstved og Nykøbing Falster siden tirsdag. Det fortsætter torsdag.

København. Antallet af tog, der kører mellem Næstved og Nykøbing Falster, vil også torsdag være halveret, så de kun kører en gang i timen.

Det oplyser DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

Tirsdag aften blev det meddelt, at antallet af tog ville være reduceret frem til onsdag klokken 18, men nu varer ændringerne frem til torsdag klokken 18.

Beslutningen er taget på baggrund af en vurdering fra Banedanmark, der har været i dialog med Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om vejret, der har budt på snefygning.

- Det er i særdeleshed snefygning, som Banedanmark er bekymret for. Det gør, at sporskiftene fryser til. Derfor skal de håndteres manuelt. Folk skal med kost og skovl gøre dem rene.

- Jo flere tog, vi kører, jo større er risikoen for følgeforsinkelser. Ved at køre færre tog kan vi køre dem mere præcist, siger Tony Bispeskov.

Onsdag har der over hele landet være forsinkelser i togtrafikken.

- Det har ikke været vintervejret, der har været den helt store synder. Der har været en signalfejl omkring Roskilde. Fejlen har Banedanmark fundet og fjernet. Det har givet nogle forsinkelser.

- Der går nogle timer endnu, siger informationschefen kort før klokken 14.

Hvis man har været forsinket i mere end 30 minutter i forhold til den normale køreplan, kan man enten få en ny billet eller få en del af rejsen refunderet afhængigt af forsinkelsens længde, oplyser DSB.

DSB råder rejsende til at holde sig opdateret på Rejseplanen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.