Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tømrerlærling idømt lang fængselsstraf for lægtehammer-drab

Anklager havde krævet 28-årig straffet med fængsel på livstid for et drab og fire drabsforsøg.

En 28-årig tømrerlærling er torsdag af et nævningeting i Retten i Helsingør blevet idømt 16 års fængsel for et drab og fire drabsforsøg.

Tirsdag blev manden kendt skyldig, og torsdag kom straffen i sagen, som omkring 25 tilhørere og pårørende var mødt op i retten for at høre.

Dommere og nævninger var dog ikke enige om, hvordan den 28-årige skulle straffes. Ni af rettens stemmer pegede på fængsel i 16 år, mens de resterende tre anbefalede landets strengeste straf: fængsel på livstid.

Netop fængsel på livstid var den straf, anklager Margit Wegge havde krævet.

Det var i juni sidste år, at Thor Sørensen Skovbon gik amok med en lægtehammer på en byggeplads i Fredensborg.

En kollega blev dræbt og to andre alvorligt såret.

Efter overfaldene forlod lærlingen byggepladsen og fortsatte sine forbrydelser. På gaden overfaldt han en mand med hammeren og forlod stedet i den forurettedes sølvfarvede Mazda.

Da håndværkeren ankom til Slangerup i den stjålne bil, tvang han en kvinde til at stoppe sit køretøj.

Også hun blev slået i hovedet med hammeren, inden den nu dømte kastede hende i grøften og forsvandt i hendes bil.

Læs 1. kapitel af Berlingskes fortælling: Lærlingen med lægtehammeren

Hvad der fik Thor Sørensen Skovbon til at gå amok med lægtehammeren, er uvist. Selv har han forklaret i retten, at han ikke kan huske hændelsen.

Forsvarer Poul Ege Poulsen har under sagen argumenteret for, at hans 28-årige klient var i en tilstand af sindssyge i gerningsøjeblikket.

Forsvareren har også blandt andet ifølge Sjællandske påpeget, at efterforskerne ikke havde været gode nok til at teste for stoffer i den 28-åriges blod - og dermed ikke har dokumenteret en mulig LSD-psykose i gerningsøjeblikket.

Men retten fandt altså ikke, at det var blevet godtgjort, at den dømte havde haft en psykose. Af den grund var han også egnet til at blive idømt en almindelig fængselsstraf.

Thor Sørensen Skovbon, der torsdag bar hat, mørk blazer og blå skjorte, udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke sagen til landsretten.

Ud over fængselsstraffen blev han dømt til at betale erstatninger til de forurettede i sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.