Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tøm bilen for julegaver før tyven gør det

Man skal ikke lade julegaverne stå i bilen, lyder opfordringen fra forsikringsselskab. I visse tilfælde dækker forsikringen nemlig ikke.

Har du været på juleindkøb, er det en rigtig god idé at tage julegaverne med, når du forlader bilen. For det første er det irriterende ud over alle grænser at møde en bil med knust rude og et tomt bagsæde. For det andet dækker forsikringen ikke alt.

- Vi ser desværre rigtig mange tilfælde af indbrud i biler i december, hvor tyvene er løbet med julegaverne, fordi de ikke har været gemt godt nok væk. Indkøbsposer fyldt med pakker på bagsædet frister mange svage sjæle, siger kommunikationschef Lise Agerley fra forsikringsselskabet Alka.

Hun fortæller, at forsikringen ikke dækker tyveri af kontanter, guld, sølv og smykker fra bilen, og den manglende dækning er mange danskere ikke klar over.

- Det er virkelig ærgerligt. Hvis man har købt et smykke til sin kone og får det stjålet i bilen, er der ingen erstatning. Så tag altid smykker og kontanter med, når du forlader bilen, opfordrer Lise Agerley.

Får tyvene fat i andre gaver end smykker og kontanter, dækker indboforsikringen, så længe bilen har været låst, og der er synligt tegn på indbrud. Dog dækker indboforsikringen for eksempel ikke tyveri af computere, mobiltelefoner, fotoudstyr og ure, hvis effekterne har været synlige udenfor bilen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.