Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To unge mænd sigtes for rå vold efter demonstration i København

Politiet anholdt lørdag tre personer i forbindelse med et slagsmål efter en demonstration i København.

To mænd på henholdsvis 26 og 17 år skal søndag fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret. De er sigtet for kvalificeret vold, der er vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Mændene blev sammen med en tredje person anholdt lørdag i kølvandet på en demonstration mod styret i Tyrkiet. Demonstrationen fandt blandt andet sted på Rådhuspladsen i København.

Efter demonstrationen opstod der et slagsmål ved Vesterbro Torv.

Anklager Charlotte Møgelhøj fra Københavns Politi oplyser, at der i forbindelse med volden blev anvendt en hammer og en kniv.

Politiet vurderede lørdag, at omkring 25 personer var involveret i slagsmålet. Der var på daværende tidspunkt meldinger om, at overfaldsmænd havde brugt køller, hamre og en økse.

Demonstrationen gik under navnet "Afrin er ikke alene". Afrin er en kurdisk by i det nordvestlige Syrien, som Tyrkiet og dets syriske allierede i marts har taget kontrol med. Talsmand Saime Bilen fortalte lørdag, at demonstrationen begyndte på Vesterbro Torv og derfra fortsatte til Rådhuspladsen.

Her foregik demonstrationen angiveligt fredeligt.

Efterfølgende gik demonstranterne tilbage mod Vesterbro Torv, hvor demonstranter ifølge talsmanden blev angrebet.

- Da vi kom hen til gruppen, var der nogle kurdere, der sagde, at de var blevet angrebet af otte til ti personer. Vi kunne se, at en var blevet såret i hovedet. Jeg er rystet over situationen, sagde Saime Bilen.

Som en reaktion på det voldelige overfald har foreningen Save Efrin Platformen, der stod bag lørdagens demonstration, indkaldt til en ny demonstration med titlen "Vold skræmmer os ikke - vi står sammen om Afrin".

Den begynder ved Vesterbro Torv søndag klokken 15, fortsætter ad Vesterbrogade og slutter på Rådhuspladsen i København.

Ifølge arrangørerne fik en person slået hul i hovedet ved begivenhederne lørdag, men derudover skulle der ikke være nogen tilskadekomne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.