Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To tyve dømt for at ville stjæle Harald Blåtand-smykke

To mænd overvejer, om de vil anke domme på to års fængsel for forsøg på tyveri af uvurderligt smykke.

Pressefoto fra 2013 i forbindelse med udstilling af Hiddensee-smykket på Nationalmuseet.
Pressefoto fra 2013 i forbindelse med udstilling af Hiddensee-smykket på Nationalmuseet.

Nykøbing. Det var et målrettet kup med et uvurderligt vikingesmykke som tilsigtet udbytte, da to mænd i august klippede en ståldør op på Danmarks Borgcenter i Vordingborg.

Det vurderer Retten i Nykøbing Falster, som onsdag har idømt begge mænd to års fængsel for kuppet.

Udbyttet var en kopi af Hiddensee-smykket. Originalen var for kostbar til, at museet havde villet udstille den. Det kostede ganske enkelt for meget at forsikre det.

Men det vidste tyvene ikke, mener retten, og derfor er de blevet dømt for forsøg på at stjæle det ægte smykke.

Smykket stammer fra Hedeby i det nuværende Slesvig. Museumsfolk mener, at det kan have tilhørt selveste Harald Blåtand, den daværende danske konge.

Selv om anklager Charlotte Grænge ikke havde nogen beviser for, at kuppet skulle være planlagt, så vurderer Retten alene ud fra tyvenes fremgangsmåde, at kuppet var nøje planlagt.

Blandt andet havde de det fornødne værktøj med. Derudover viser overvågningsbilleder, at de gik direkte mod montren med smykket og lod andre udstillede guldsmykker ligge.

De dømte, 25-årige Nicklas Kølander Jensen og 32-årige Michael Bjørn Højer, overvejer begge, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.