Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To rockere får syv år for at skyde rival i hovedet

Ikke mange af de 33 vidner var villige til at tale, men to unge mænd er nu dømt for drabsforsøg i Værløse.

København. To HA-prøvemedlemmer planlagde at skyde og dræbe en 26-årig mand. Offeret overlevede kun på et hængende hår, efter at han havde tilbragt en måned i respirator.

Derfor har Retten i Lyngby nu besluttet, at 27-årige Marcus Myhre skal straffes med syv års fængsel, og 26-årige Samy Larsen idømmes ligeledes fængsel i syv år.

Marcus Myre og Samy Larsen var på gerningstidspunktet i januar 2015 på prøve i rockergruppen Hells Angels, og havde sandsynligvis et horn i siden på offeret, der også var en del af det kriminelle miljø.

De to gerningsmænd lå på lur på Vesterbo Vænge i Værløse udrustet med et skarpladt våben, mens de ventede på den 26-årige mand fra Bagsværd. Mindst seks skud blev affyret, og kuglerne ramte ham i ben, mave, underliv og i hovedet.

Banderelationen er måske en af årsagerne til, at opklaringsarbejdet og retssagen har været meget omfattende. I alt 33 vidner har afgivet forklaring, men flere af dem var ikke meget for at dele ud af deres viden.

To vidner blev anholdt for ikke at ville tale, og én sad i forvaring i otte dage, da han nægtede at give navnene på to medlemmer fra en rivaliserende bande i Måløv.

Det er anklagemyndighedens teori, at skyderiet var en gengældelsesaktion mod offeret.

Dagen før skudepisoden var deres 22-årige ven fra miljøet nemlig udsat for et voldeligt overfald. Han havde desuden fået pantsat sin bil i forbindelse med et mellemværende om narkosalg.

Den 22-årige blev dog frikendt for medvirken til drabsforsøget, og retten tog ikke stilling til anklagemyndighedens teori.

Alligevel var både dommere og nævninge enige, da de vurderede, at Marcus Myhre og Samy Larsen er skyldige.

Marcus Myhre og Samy Larsen flygtede kort efter skyderiet og blev først fundet godt fire måneder senere i Havdrup på Midtsjælland, og de har siden været varetægtsfængslet.

De to mænd har begge anket dommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.