Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To pandaer bringer dansk zoo op i verdens superliga

Den store dyreflok i København Zoo bliver udvidet, når to kinesiske pandaer flytter ind i 2017.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

København: København Zoo får i 2017 deres første pandaer. Det fortæller direktør Steffen Stræde, der glæder sig til, at de to nye beboere flytter ind.

- Vi er en anerkendt zoologisk have, og to pandaer flytter os op i den absolutte superliga, siger han.

Da pandaer er usædvanlige dyr i zoologiske haver i Europa, blev fem medarbejdere fra København sendt til Kina for at blive klogere på arten. Og ifølge fodermester Anita Holm har rejsen båret frugt.

- Vi havde ingen viden om pandaer, da vi kom til Kina, så vi har lært utrolig meget.

- For mit vedkommende anede jeg ikke, at der findes så mange former for bambus, og at pandaerne er så kræsne. Det kan sagtens være, at de kun vil spise én sort bambus den ene dag, og den næste dag vil de slet ikke røre det, siger hun.

Det blev også blevet tydeligt for dyrepasser Pernille Andersen, at pandaer er nogle egenrådige dyr.

- Jeg tror, at den største udfordring bliver at få dem til at parre sig, oplyser hun i en mail til Ritzau.

Alligevel er håbet, at pandaerne sætter unger i verden. Og det er ikke kun for publikums skyld, lyder det fra Steffen Stræde.

- Det er ikke de samme dyr, der lever vildt og i zoologiske haver, men vi er interesserede i at bevare begge typer. Vi forsøger at formidle og skabe fascination for dyrene, så det forhåbentligt smitter af på, hvordan borgerne ser på dyrene, siger han.

Hos Verdensnaturfonden er der også begejstring for, at man i Danmark kan hjælpe den truede bjørn, og generalsekretær Gitte Seeberg er enig i, at de zoologiske haver spiller en vigtig rolle.

- Pandaen er blevet et symbol for alle truede dyr i verden. Zoo og dyreparkerne løser i dag en meget vigtig opgave i forhold til at fortælle danskerne om, hvor vigtig naturbevarelse er, siger hun.

Hvad de to sort-hvide bjørne skal hedde, har Zoo endnu ikke besluttet.

/ritzau/

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.