Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd sigtet for medvirken til terrordrab

Den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb i København har angiveligt fået hjælp til at fremskaffe sit våben.

Den nu dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein har tidligere været i politiets søgeslys. Bl.a. i forbindelse med et voldsomt knivstikkeri på en S-togs station i 2013. Siden blev han dømt i en voldssag, som han har siddet i fængsel for. (Foto: /Scanpix 2015)
Den nu dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein har tidligere været i politiets søgeslys. Bl.a. i forbindelse med et voldsomt knivstikkeri på en S-togs station i 2013. Siden blev han dømt i en voldssag, som han har siddet i fængsel for. (Foto: /Scanpix 2015)

To mænd er ifølge Ekstra Bladet blevet sigtet for medvirken til drab, fordi de angiveligt har hjulpet den 22-årige terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe det våben, som han brugte ved weekendens angreb på Krudttønden på Østerbro og ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Flere personer blev anholdt under politiets ransagninger i København i løbet af søndagen. De to mænd, der netop nu fremstilles i grundlovsforhør, blev anholdt henholdsvis kl. 08.14 og kl. 14.50, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

»De to mænd mistænkes for med råd og dåd at have hjulpet gerningsmanden i forbindelse med skudattentaterne ved Krudttønden og i Krystalgade,« skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De er sigtet for medvirken til drab, fordi de ifølge politiet har hjulpet den 22-årige formodede gerningsmand med at bortskaffe det våben, som han brugte ved angrebene.

De er også sigtet for at have hjulpet med at bortskaffe våbnet efterfølgende, ligesom de angiveligt har sørget for et tilflugtssted for den 22-årige.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen fortæller, at begge mænd nægter sig skyldige:

»De nægter sig skyldige i på nogen måde at have medvirket til det, der er foregået,« siger han.

»Hvis det er noget, der er foregået, skal det bevises, at det hviler på en forudgående aftale, før det er strafbart som medvirken til drab,« siger han og understreger, at der ikke er tale om, at de to mænd er sigtet efter terrorparagraffen.

Fremstillingerne sker for lukkede døre, oplyser Københavns Politi, der derfor ikke har yderligere oplysninger om sigtelserne. I pressemeddelelsen opfordrer politiet vidner til at melde sig med oplysninger, hvis de har bemærket den formodede gerningsmands færden, bl.a. i Æbeløgade, hvor han er blevet set mellem kl. 15.00 og kl. 15.30.

»Vi er i særlig grad interesseret i vidner, der har bemærket den formodede gerningsmand på hans færden mod det første gerningssted – altså før lørdag kl. 15.30,« står der i meddelelsen.

Grundlovsforhøret af de to sigtede i sagen fortsætter senere mandag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.