Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd sigtes for rovmord på 49-årig mand i Hammerum

To unge mænd er sigtet for at skubbe 49-årig mand ud over gelænder i anden sals højde og røve 15.000 kroner.

To mænd fremstilles torsdag middag i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for rovmordet på en 49-årig mand fra Hammerum i august sidste år. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau
To mænd fremstilles torsdag middag i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for rovmordet på en 49-årig mand fra Hammerum i august sidste år. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau

To mænd fremstilles torsdag middag i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for rovmordet på en 49-årig mand i Herning-forstaden Hammerum 25. august sidste år.

Det fremgår af sigtelsen, som torsdag middag er blevet læst op i retten.

Der er tale om to mænd på henholdsvis 18 og 23 år, som ifølge sigtelsen i forening skal have begået drab og røveri.

De to personer skal ifølge sigtelsen have skubbet den 49-årige ud over et gelænder fra anden sals højde om aftenen ved 18-tiden.

Ofret - Johnny Pedersen - afgik ved døden.

Herefter røvede de to mænd ifølge sigtelsen den 49-årige for 15.000 kroner.

Ud over de to sigtede, der fremstilles torsdag i grundlovsforhør, har politiet sigtet tre andre formodede medgerningsmænd i sagen.

De øvrige sigtede er angiveligt blevet varetægtsfængslet ved et tidligere grundlovsforhør.

Den 18-årige mand nægter sig skyldig i anklagen om drab og røveri, mens den 23-årige mand kan erkende røveri.

Efter at sigtelsen er blevet læst op, har dommeren besluttet at lukke dørene.

Det sker efter begæring af anklager Pia Koudahl, Midt- og Vestjyllands Politi, som har ønsket dørlukning af hensyn til sagens efterforskning.

- Der er et hændelsesforløb og et motiv, som ikke er fuldt klarlagt endnu, siger Pia Koudahl i sin begrundelse for at kræve dørene lukket.

Den 49-årige blev 25. august klokken 18.18 fundet død på en adresse på Elmegade i Hammerum.

Politiet kaldte det dengang et "mistænkeligt dødsfald" og kunne ikke umiddelbart afgøre, om manden var faldet ud fra ejendommen ved et uheld, eller om han var blevet skubbet.

I forbindelsen med hændelsen efterlyste politiet to mænd på omkring 20 år, som af vidner var blevet set i nærheden af adressen.

Derefter var der tavshed i sagen fra politiets side, mens efterforskningen stod på.

En efterforskning der er endt med at pege i retning af i alt fem mænd, der efter politiets opfattelse skal stå bag rovmordet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.