Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd får mildere straf i østjysk sag om bestikkelse

Vestre Landsret finder to tiltalte skyldige i at modtage og give gaver.

Vestre Landsret finder to tiltalte skyldige i at modtage og give gaver.
Vestre Landsret finder to tiltalte skyldige i at modtage og give gaver.

En ansat ved Aarhus Universitet og en mand fra et entreprenørselskab er i en sag om bestikkelse onsdag blevet dømt til at udføre samfundstjeneste.

Vestre Landsret har ændret afgørelsen en smule i forhold til den oprindelige dom fra Retten i Aarhus.

Den ansatte på universitetet, der modtog bestikkelse i form af byggematerialer, er idømt 60 dages fængsel, som gøres betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 80 timer.

Giveren idømmes 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste.

I byrettens dom, der blev afsagt i januar i år, lød resultatet på henholdsvis tre og to måneders fængsel, som dog blev gjort betinget.

Tiltalen byggede på en påstand om, at entreprenørselskabet ville sikre, at det fortsat var inde i varmen hos universitetet.

Derfor fik den ansatte driftsinspektør for eksempel leveret betonbjælker, gulvisolering og andre ting ved sit sommerhus på Samsø, hed det i anklageskriftet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.