Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd får lange fængselsdomme for påsatte brande

I 2015 satte to mænd ild til blandt andet lader og campingvogne. Skaderne løb op i millioner.

København. To mænd på 24 år og 32 år er torsdag ved Østre Landsret blevet idømt lidt mildere straffe i en stor sag om påsatte brande på Lolland-Falster i 2015.

TV Øst skriver, at 24-årige Kim Faber Harrison Rasmussen idømmes syv års fængsel, mens 32-årige Jim Viggo Petersen idømmes fængsel i fire år.

Dermed er der skåret et år af de to mænds fængselsstraffe fra byretten. Her blev de idømt henholdsvis otte og fem års fængsel.

Det var i sommeren 2015, at de to mænd blandt andet satte ild til lader med bigballer af halm, marker med halmstakke og to campingvogne.

Den første ildspåsættelse fandt sted 21. maj 2015, hvor de to satte ild til en campingvogn på en parkeringsplads i Gedser. Skaderne løb op i 15.000 kroner.

Små fem uger senere slog de to mænd til igen. Men denne gang gik de efter et større bytte.

26. juni satte de nemlig ild til en lade med bigballer i Kettinge på Lolland. Her løb skaderne op i mindst 1,58 millioner kroner.

Senere på efteråret var den yngste af de to i aktion på egen hånd. Han tog ud til Skørringe Gods i Stubbekøbing 20. oktober. Her blev skaderne vurderet til hele 17 millioner kroner.

Han satte ild til en lade med et tilhørende anneks, hvor der befandt sig to mennesker. De lå og sov, da branden begyndte, men nåede heldigvis ud.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.