Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd anholdt efter fyrværkeriulykker nytårsnat

Politiet har anholdt to mænd efter dagens efterforskning af de to fyrværkeriulykker, der har slået tre personer ihjel.

Naboer flager på halv efter fyrværkeriulykken, der bl.a. kostede en 37-årig far livet nytårsnat.
Naboer flager på halv efter fyrværkeriulykken, der bl.a. kostede en 37-årig far livet nytårsnat.

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd på 24 og 29 år efter dagens efterforskning af de to fyrværkeriulykker i henholdsvis Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi har modtaget mange henvendelser i sagen fra borgere. Henvendelserne har haft en medvirkende årsag til, at politiet nu har anholdt to mænd i sagen. Mændene er fra Hobro-området og vil begge bliver sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252,  ved at have forvoldt fare for andre.

Ulykkerne kostede tre mænd livet og to svært tilskadekomne. Sidstnævnte meldes udenfor livsfare, men begge i lagt respirator grundet de voldsomme skader.

Sagerne efterforskes videre af lokalpolitiet i Himmerland og det vurderes i morgen formiddag, hvorvidt der skal ske fremstilling i grundlovsforhør.

Dødsfælder

Dødsulykkerne skete med kort tids mellemrum nytårsnat, da mændene ville fejre nytåret ved at sprænge krysantemumbomber af.

I Assens var en 37-årig familiefar gået udenfor for at tænde en krysantemumbombe, men noget gik helt galt, og bomben eksploderede, og den 37-årige mand døde på stedet.

Ulykken indtraf kort før midnat, og 23 minutter senere fik politiet melding om den næste dødsulykke fra Andedamsvej i det nærliggende Skjellerup ved Hobro. Her var fire unge mennesker i 20'erne gået ud på en mark for at tænde en krysantemumbombe. To mænd på henholdsvis 24 og 25 år blev dræbt og to andre blev alvorligt sårerde. De blev fløjet direkte til Rigshospitalet, men er nu uden for livsfare.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.