Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To betjente skød formodet narkosmugler

Politiet har arbejdet med narkosagen, der udviklede sig dramatisk i Aalbæk Havn søndag aften, siden efteråret.

Smugler dræbt i Aalbæk Havn, hvor politiet er i gang med undersøgelser.
Smugler dræbt i Aalbæk Havn, hvor politiet er i gang med undersøgelser.

Den 49-årige nordmand, der søndag aften døde under en skudepisode på Aalbæk Havn, blev ramt af fire skud. En anden formodet gerningsmand og en betjent blev ligeledes ramt af skud. Politiet mener, at der kan være flere gerningsmænd på fri fod.

Den 49-årige nordmand, der søndag aften blev dræbt under en skudveksling på Aalbæk Havn mellem Frederikshavn og Skagen, blev ramt fire gange.

- Der blev skudt tilbage fra mindst to tjenestepistoler, og han blev ramt fire gange i brystet og hovedet, og han afgik ved døden, sagde Kirsten Dyrmand, direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), på et pressemøde på Aalborg Politigård, hvor DUP og politiet mandag formiddag orienterede om sagen.

- Vi havde bedt om bistand fra aktionsstyrken, fordi det var en kompliceret aktion - ikke fordi vi vidste, at det kunne blive farligt. Vi havde ingen forventning om, at det ville komme til en skudveksling, sagde chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Nordjyllands Politi.

Nordmanden, der ankom til Aalbæk Havn i en motorbåd, nåede inden sin død at såre en PET-betjent med to skud i lysken. Betjenten er nu uden for livsfare.

Politiet har arbejdet med narkosagen siden efteråret, hvor norsk politi henvendte sig om sagen. Politiet havde fået et tip om, at en narkoforsendelse skulle overleveres på havnen i Aalbæk. Derfor havde man rekvireret hjælp fra PETs Aktionsstyrke.

Det var ikke kun aktionsstyrken fra PET, der deltog – også elitesoldater fra forsvarets frømandskorps var med til aktionen mod de norske smuglere. Det bekræfter Kirsten Dyrman, der er chef for politiklagemyndigheden, som efterforsker skuddramaet, over for Ritzau, skriver dr.dk. Hun oplyser, at frømandskorpset var med til at hjælpe, da hverken politiet eller aktionsstyrken råder over både, som skulle bruges til aktionen.

To andre formodede narkosmuglere - en 36-årig mand og en 27-årig mand fra Norge - blev anholdt på havnen i Aalbæk søndag aften. Den ene blev under aktionen ramt af skud i brystet, og han opholder sig nu på Aalborg Sygehus.

I forbindelse med aktionen beslaglagde politiet cirka 250 kilo hash. Nordjyllands Politi vil ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd i sagen, hvorfor mandagens grundlovsforhør holdes for lukkede døre.

- Der er måske flere implicerede på fri fod. Nogen må jo have afleveret hashen på havnen, sagde Claus Hilborg.

DUP skal i den kommende tid forsøge at finde ud af, hvad der skete på havnen i Aalbæk søndag aften:

- Vi skal afhøre en lang række personer med henblik på at afklare, hvad der præcist skete, sagde Kirsten Dyrmand.

Politiet kender endnu ikke identiteten på den dræbte nordmand - han skal senere mandag obduceres på Retsmedicinsk Institut.

Web-tv: Politiet informerer om den dramatiske aktion

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.