Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tirsdag kan du vågne op til spejlglatte veje

Natten til tirsdag arter vejret sig på en måde, så DMI forventer glatte veje over hele landet. Det er både i nattetimerne og tirsdag morgen, at man skal være ekstra påpasselig i trafikken.

Bilister og cyklister bør være ekstra opmærksomme, når de tirsdag morgen bevæger sig ud i trafikken. Der er nemlig udsigt til spejlglatte veje, lyder det fra DMI.

- I Jylland kan temperaturen nå ned på et par graders frost natten til tirsdag. Med de våde overflader, der er efter regnen, stiger risikoen for frysende og våde vejbaner markant. Det giver, trods flittige »glatførebekæmpere«, risiko for spejlglatte vejstrækninger lokalt, siger meteorolog Thyge Rasmussen.

I den østlige del af landet er det ikke sikkert, vejene er glatte, når man sætter sig ind i bilen tirsdag morgen. Men det kan ændre sig i løbet af kort tid:

- I den østlige del af landet klarer det først op sidst på natten. Derfor er det usikkert, om temperaturen når helt ned til frysepunktet der. Men sker det, opstår der en lumsk glatføresituation, fordi de frysende og våde vejbaner dannes midt i den travle morgentrafik, siger Thyge Rasmussen.

Udsigten til glatte veje skyldes, at det mandag aften og natten til tirsdag klarer op vestfra. Dermed forsvinder varme fra jordens overflade uhindret op i atmosfæren, og det får temperaturen til at falde.

- Det farlige i denne vejrsituation består i, at vi opfatter regn som ufarlig. Det bliver den bare ikke ved med at være, hvis temperaturen falder til frysepunktet eller derunder. En ellers så ufarlig regn, der køles ned og fryser til is, forvandles til en særdeles farlig frossen overflade, siger Thyge Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.